Beeld2
Foto Leonard Fäustle

Uitslag Fair Flowers Challenge bekend!

Hivos vroeg in de Fair Flowers Challenge om creatieve concepten waarmee eerlijke bloemen zichtbaar worden in winkels. We kregen bijna 100 inzendingen! Een palet aan ideeën en dat maakte de beoordeling voor de jury niet makkelijk. De top vijf concepten vormen uiteindelijk een divers plaatje.

Flowords komt als winnaar uit de bus. Flowords vormen een add-on voor een bos eerlijke bloemen. Door de letters zijn de eerlijke bloemen direct zichtbaar en onderscheiden ze zich van gewone bloemenboeketten, zowel thuis als in de winkel. De jury heeft hoge verwachtingen van Flowords omdat het concept inspeelt op de lettertrend in lifestyle winkels. Ze verwacht dan ook dat het product voor een brede groep bloemenkopers en verkopers interessant is.

FLOWORDS

De tweede prijs gaat naar de Fair-vouw vaas. Dit is een papieren origami vaas die de  koper van eerlijke bloemen zelf kan vouwen van het verpakkingsmateriaal. Het concept 'als bloemen konden praten' wees de jury op een nieuwe invalshoek en wint daarmee de derde prijs. Dit concept maakt gebruik van audio in de winkel om aandacht te vragen voor eerlijke bloemen.

De vierde en vijfde prijs waren niet minder origineel. De 'goedzak' is een herkenbare doorzichtige vaas die symbool staat voor eerlijkheid en 'pluk samen de dag' biedt een handige tas die een link maakt tussen jou en de plukster van de bloem.

Bekijk hier de volledige uitslag.

En nu? Hivos gaat nu samen met een aantal bloemisten aan de slag om het winnende concept te realiseren. De Flowords zullen in kleine oplage worden getest bij de bloemkoper. En mocht deze test positief uitwijzen, dan zie jij ze binnenkort terug in de bloemenwinkel bij jou om de hoek. Hoe vind je die? Kijk in de online bloemengids en vind een bloemist in de buurt.