Hivos en Albert Heijn

bloemenstickerHivos en Albert Heijn vinden elkaar in hun streven naar een eerlijke en duurzame bloemenindustrie. In de aanloop naar Moederdag heeft Albert Heijn de verpakking van alle rozen uit Afrika van een ‘eerlijke bloemen sticker’ voorzien, zodat alle klanten extra goed kunnen zien dat deze rozen afkomstig zijn van duurzaam en sociaal gecertificeerde kwekers.

Hivos pleit voor een groter – en voor de consument herkenbaar – aanbod van eerlijke (duurzaam en sociaal gecertificeerde) bloemen op de Nederlandse markt. Albert Heijn kiest ervoor om uitsluitend eerlijke bloemen te verkopen. Dit is de basis voor een meerjarige samenwerking, die onder meer tot uiting komt in de winkels van Albert Heijn.

Alle Afrikaanse rozen die Albert Heijn verkoopt, zijn afkomstig van kwekers die beschikken over keurmerken als bijvoorbeeld MPS-SQ of Fairtrade. Deze rozen zijn geteeld met respect voor het milieu en met inachtname van sociale standaarden voor medewerkers. Hiermee is Albert Heijn een voorbeeld voor de sector. Hivos en Albert Heijn hopen dat de stickeractie als aanjager zal fungeren en ook andere retailers en bloemisten ertoe zal bewegen het voorbeeld van Albert Heijn te volgen.

sticker

Albert Heijn directeur Sander van der Laan: “Ik ben trots op deze samenwerking met Hivos, waaruit blijkt dat Albert Heijn graag méér doet voor mens en milieu in de diverse productieketens. Juist nu, zo vlak voor Moederdag, staan we graag stil bij de arbeidsomstandigheden van vrouwen in Afrika.”

 

Edwin Huizing, algemeen directeur van Hivos, “Met deze samenwerking laten we zien dat het kan: eerlijke bloemen, zichtbaar in de winkel. Hivos is verheugd dat Albert Heijn ervoor kiest om uitsluitend duurzaam en sociaal gecertificeerde bloemen te verkopen. Als andere retailers en bloemisten dit voorbeeld volgen, kunnen we de arbeidsomstandigheden van werknemers in de Afrikaanse bloemenindustrie aanzienlijk verbeteren.”

In de loop van 2014 wordt de samenwerking tussen Hivos en Albert Heijn uitgebreid naar andere bloemen uit Afrika. Ga voor meer informatie over deze samenwerking naar http://www.eerlijke-bloemen.nl.